Dorina Lazăr, mesaj către Primăria Capitalei

0

Actrița Dorina Lazăr, director al Teatrului Odeon, a anunțat vineri că instituția a fost înștiințată de Primăria Capitalei că în termen de 30 de zile trebuie să elibereze spațiile pe care le deține în Calea Giulești nr. 16, în fostul spațiu al Teatrului Giulești, în favoarea Operei Comice pentru Copii.

„Acum o săptămână am descoperit că în ultima ședință a Consiliului General s-a hotărât că Opera Comică va prelua magaziile și atelierele și că eu, în decurs de 30 de zile de la primirea deciziei, va trebui să mut de acolo tot patrimoniul, toate magaziile cu cherestea, cu fier, scule, instalații de tâmplărie”, a spus directorul Teatrului Odeon, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

Dorina Lazăr a precizat că spațiul din Calea Giulești este, în prezent, împărțit cu Opera Comică pentru Copii, partea din față, de la intrare până în spatele scenei aparținând OCC, iar restul spațiului, până la linia ferată, fiind în folosința Teatrului Odeon pentru depozitare și pentru ateliere de sudură, de tâmplărie, de tapițerie, croitorie.

Directoarea Teatrului Odeon a spus că mutarea tuturor lucrurilor aflate în Calea Giulești nu se poate efectua în decursul celor 30 de zile decise de CGMB deoarece instituția pe care o conduce nu are spații nici pentru depozitare și nici pentru ateliere.

„Soluția pe care o văd este ca Opera Comică pentru Copii, care beneficiază de o suprafață în jur de 12.000 de metri pătrați, cu multă bunăvoință și aplicație să găsească o soluție să își amenajeze niște spații de producție și cu mașini ultraperformante, dacă tot este să o ia de la capăt. Aceasta ar fi una. Altă soluție ar fi ca primăria să mă ajute, să găsească un spațiu aparținător primăriei și să mutăm într-un an de zile, cât durează, sau să păstreze pentru doamna Felicia (Filip, directorul OCC — n.r.) spațiile cu dotările necesare și să ne cumpere nouă, Teatrului Odeon, alte scule”, a arătat Dorina Lazăr.

Ea a precizat că a trimis un punct de vedere și la Primăria Capitalei, în care a precizat că, dacă decizia de eliberare a spațiilor din Calea Giulești va fi pusă în aplicare, activitatea Teatrului Odeon va fi paralizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.