Guvernul Grindeanu, aviz favorabil pe legea salarizării

0

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la începutul ședinței săptămânale, că guvernul va da un aviz favorabil pe legea salarizării unitare, însă cu observații.  Grindeanu a subliniat că legea salarizării este o măsura cuprinsă în programul de guvernare.

Legea salarizării bugetarilor a fost depusă la Senat, pe 24 aprilie, după mai multe amânări. Peste 200 de parlamentari PSD şi ALDE semnează proiectul de lege.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri că la solicitarea Senatului Guvernul își exprimă punctul de vedere, pentru ca legea să poată intra în calendarul normal de aprobare.

Un punct important pe ordinea de zi este cel legat de memorandumul cu privire la legea salarizării unitare și anume punctul de vedere al guvernului. Este extrem de important pentru noi să dăm astăzi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel încât să intrăm în calendarul normal de aprobare, până la sfârșitul sesiunii parlamentare, al acestei legi – măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare. Punctul nostru este un punct de vedere pozitiv cu observații, a anunțat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus că au depus observații pe lege Ministerul de Justiție, Ministerul de Finanțe, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

De asemenea, ministrul Muncii a declarat că legea respectă programul de guvernare și țintele asumate în acest program și, și-a exprimat speranța ca legea să fie adoptată până la 1 iulie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.