Maduro sfidează protestatarii din Venezuela

Share:

Un conflict social de amploare se produce în Venezuela, ţară care trece printr-o perioadă de sărăcie severă, oamenii  nemaiavând nici ce să mai mănânce, în timp ce preşedintele ales al ţării, Nicolas Maduro, îi oferă publicului spectacole de dans la televiziunea de stat.

În tot mai multe oraşe din Venezuela se desfăşoară ample mafiestaţii de protest, în timp ce poliţia se bate cu protestatarii din opoziţie. Ţara se afundă tot mai mult în haos, dar peşedintelui Maduro parcă nici nu-i pasă, el dând, mai nou, spectacole de dans şi muzică la televiziune.

Între timp, un protestatar adolescent a murit în luptele cu poliţia, după ce a fost împuşcat cu gloanţe de cauciuc şi cu tunuri cu apă.

Un marş paşnic de protest din capitala Venezuelană a degenerat în conflicte violente, protestatarii aruncând cu pietre şi sticle incendiare în faţa Parlamentului, potrivit express.co.uk

Protestatarii îi reproşează preşedintelui Maduro un ordin recent prin care ar urma să fie creat în Parlament un organism format din 500 de membri care să rescrie Constituţia ţării. Măsura îl va ajuta astfel pe liderul socialist să „ocolească” Adunarea Națională controlată de opoziția din Venezuela.

Scenele violente se perpetuează, anunţând un protest de lungă durată care a început luna trecută, în timp ce venezuelienii suferă de o inflație triplă și de o lipsă cruntă de bunuri de bază.

Mai mult de 30 de persoane au fost ucise și mai multe sute de persoane au fost fie instigate, fie arestate, deoarece demonstranții au ieșit luna trecută pe străzi.

De când a venit Maduro la putere în Venezuela, în 2013, exporturile de petrol au scăzut, provocând astfel diminuarea veniturilor guvernului.

Nu în ultimul rând, Fondul Monetar Internaţional estimează că rata inflaţiei în Venezuela va ajunge, anul acesta, la peste 700%.

Noile alegeri prezidenţiale vor avea loc la sfârşitul anului 2018.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.