Pesediștii își schimbă părul, dar năravul, ba…

0

Pesediștii nu renunță. Continuă să facă exact ceea ce știu să facă. Și anume să pună botniță luptei împotriva corupției. Este greu de crezut cum într-un stat ce se pretinde a fi unul de drept, un partid care a câștigat en-fanfare alegerile, poate să umilească în asemenea hal milioane de români. Din păcate, liderii PSD nu dau doi bani pe milioanele de români. Nici cei ai PNL, nici cei ai ALDE, nimeni din actuala clasă politică nu pare dispus să miște vreun deget în direcția recredibilizării României.

Liderii importanți sunt scufundați, până la gât, în mlaștina urât mirositoare a unor interese de gașcă ce exclud cu brutalitate mult-clamatul interes național. Simplii parlamentari, liderii de filiale, cei din eșalonul doi al partidelor, trag sfori la nivel mai mărunt și se mulțumesc cu ce li se dă voie să facă. Îi mai aud pe câte unii, deputați și senatori, care se plâng că nu sunt lăsați să facă ceea ce ar dori, ei, să facă. Și atunci de ce nu spui răspicat ceea ce susții că vrei să spui? Nu cumva pentru că ți-e frică sau mai rău ești complice la disprețul cronic al clasei politice la adresa României?

Și nu putem concluziona decât că această clasă politică este format din hoți, demagogi și lași. Cine mai poate salva România? Dragnea, Iohannis, Șerban Nicolae, Băsescu, Predoiu, Nicușor Dan? Haideți să fim serioși!

Senatorii juriști ai PSD și ALDE, în cârdășie cu Băsescu, cel care își dă aramă pe față pe ultima sută de metri a politicii, au decis, prin amendamentele adoptate la controversatul proiect de lege privind grațierea, să îi grațieze pe cei condamnați la închisoare pentru dare sau luare de mită, trafic sau cumpărare de influență. Acest vot a fost posibil în contextul în care doi deputați liberali au chiulit de la lucrările comisiei. Iar pesediștii, în frunte cu Șerban Nicolae, au profitat de ocazie!

Și ca vântul ipocriziei să măture definitiv sediul din Kiseleff, mai marele PSD, Liviu Dragnea, unicul lider al partidului, s-a declarat revoltat de adoptarea acestor amendamente! Este o glumă să crezi că vreun pesedist, în anul de grație 2017, își permite să respire fără acordul lui Dragnea. S-a auzit de o pățanie a unui lider local PSD care, în contextul în care discursul lui Dragnea s-a prelungit peste măsură, a fost la un pas să se scape pe el, neavând curajul să părăsească ședința! Că este doar folclor pesedist sau nu, nu știm!

Previzibil, Dragnea, a ieșit la rampă. L-a urecheat pe Șerban Nicolae, a cerut explicații, a amenințat cu sancțiuni pentru a arăta cât de mult respectă el lupta împotriva corupției!

Lăudabil modul în care s-a poziționat premierul Grindeanu, cel care nu trebuie să mai permită vreo conexiune între activitatea sa premier și deciziile controversate ale vreunei comisii parlamentare sau a Parlamentului. S-a fript deja destul de urât cu OUG 13…

Românii au ieșit din nou în stradă. Atât în București, cât și în multe orașe ale României. Se tem cumva liderii PSD? Ei au ales varianta mituirii bugetarilor. Pentru că este vorba, până la urmă, de cumpărare de potențiale voturi, cât timp tu, ca partid, preferi să umilești întregul sectorul privat doar pentru a miza pe voturile bugetarilor și ale pensionarilor! La viitoarele alegeri!

Chiar dacă senatorii juriști au revenit (rapid) asupra amendamentelor controversate, PSD continuă războiul cu Justiția! După 1990, întotdeauna, pesediștii au avut un “dinte” împotriva Justiției. Și nu numai pesediștii. De la “victimele” Justiției, Năstase, Mazăre, Nicușor Constantinescu și Hrebenciuc, până la Dragnea, este o listă lungă, mult prea lungă pentru a fi redact integral. Sute de pesediști sunt în drum spre/sau au ajuns la închisoare! În aceste condiții, ura PSD față de Justiție este greu de stăvilit!

Ultima speranță este la oficialii Comisiei Europene. La angajamentele pe care Iohannis, Grindeanu, Tudorel Toader și alți demnitari ai statului roman le-au luat față de oficialii europeni și americani. Doar ei mai pot stopa drecredibilizarea României! Pentru că , sunt convins, astfel de tentative la adresa subordonării actului de Justiție vor mai continua..

Vom vedea, însă, ce ne va rezerva viitorul. Ce ne pregătesc liderii PSD este previzibil. Mult prea previzibil. Ei vor să fie mai presus de lege, de DNA, de milioanele de români, buni/utili doar să îi voteze în alegeri. Respectarea legii este pentru ei un moft. De altfel, numărul pesediștilor care susțin că sunt victime ale abuzurilor Justiției este uriaș. Și în continuă creștere…

Mesajul lor este clar: ciocu mic, că noi, pesediștii, suntem la Putere…

P.S. Recenta decizie adoptată de CCR care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului este lăudabilă. Cred, însă, că aceste persoane nu ar trebui să mai aibă dreptul de a fi parlamentari și cu atât mai puțin candidați la Președinția României…

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.