PNL Cluj sare în apărarea lui Boc

0

PNL Cluj susţine că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a donat 100.000 de lei filialei în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut, ci doar jumătate din sumă, fiind vorba de o „eroare materială” apărută pe circuitul de raportare către AEP.

Potrivit unui comunicat al PNL Cluj transmis, duminică, corespondentului Mediafax, Emil Boc ar fi donat 50.000 de lei, aceasta fiind suma raportată de către PNL Cluj către departamentul central de contabilitate al PNL şi ulterior mai departe către Autoritatea Electorală Permanentă, care a realizat publicarea în Monitorul Oficial.

„Domnul Emil Boc a donat către PNL Cluj suma de 50.000 lei, ca şi contribuţie financiară la campania pentru alegerile locale din 2016. Aceasta sumă a fost raportată de către PNL Cluj către departamentul central de contabilitate al PNL şi ulterior de aici mai departe către Autoritatea Electorală Permanentă, care a realizat publicarea în Monitorul Oficial. Considerăm că pe acest circuit de raportare a intervenit o eroare materială, ajungându-se la suma eronată de 100.000 lei. Menţionăm că PNL Cluj va face toate demersurile necesare pentru îndreptarea acestei erori şi publicarea în Monitorul Oficial a sumei corecte care a făcut obiectul donaţiei, respectiv 50.000 lei”, se arată în documentul citat.

Reacţia PNL Cluj vine ca informaţiilor publicate de Monitorul Oficial cu privire la cuantumul contribuţiei financiare către PNL Cluj, realizate de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, în anul 2016, informaţii ce au fost, ulterior, preluate în media.

PNL a publicat în Monitorul Oficial cuantumul sumelor provenite din finanţările private în 2016. Potrivit raportării, după Gheorghe Muhschină, care a donat PNL Constanţa 209.600 lei, pe locul secund se situează deputatul Marius Bodea, care a donat organizaţiei din care provine, Iaşi, 155.250 de lei, iar pe locul trei Carmen Harău, cu o donaţie pentru PNL Hunedoara de 141.150 lei.

Actualul primar al municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a donat filialei Cluj a PNL 100.000 de lei, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Totalul donaţiilor din partea unor membri de partid care au depăşit zece salarii minime brute pe economie a fost de 18.415.492 lei.

Conform sursei citate, PNL a încasat cotizaţii în valoare de 8.077.482 lei, din care 846.707 au fost cotizaţii care au depăşit baremul a zece salarii minime pe economie.

În 2016 PNL a primit cu titlu de împrumut 1.108.238 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.