Tablou de Luchian, vândut la licitația Artmark

0

Lucrarea „Crizanteme și dumitrițe” de Ștefan Luchian a fost adjudecată, marți seara, la prețul de 90.000 de euro, la licitația Artmark organizată în Capitală.

Tabloul provine din colecția istorică a academicianului Aurel Avramescu și a doctorului Maria Alexiu Avramescu.

Printre lucrările vândute la prețuri ridicate la sesiunea „Licitația unei colecții de artă modernă importantă” s-au mai numărat: „Visare” de Nicolae Grigorescu — la 42.500 de euro, „Copil din Făgăraș” de Nicolae Tonitza — la 30.000 de euro, „La scăldat” de Gheorghe Petrașcu și „Lac în Bretania” de Theodor Pallady — fiecare la 28.000 de euro, „Lectură” de Theodor Pallady — la 23.000 de euro, „Natură statică cu struguri” de Theodor Aman — la 22.000 de euro, „Tânără pe chaise longue” de Francisc Șirato — la 13.000 de euro, „Iarnă la Văleni” de Nicolae Tonitza și „Nud în atelier” de Camil Ressu — fiecare la 12.000.

Marți seara, Artmark a organizat și sesiunea „Universul artistului. Licitația colecției de antichități și artă decorativă Shapira Shain”, care a cuprins antichități și obiecte de artă decorativă, precum statuete de Tanagra, vase romane sau grecești, netsuke-uri din fildeș, ceasuri de buzunar, ii, fote sau catrințe. Cel mai bine vândut lot al sesiunii a fost o pereche Rimonim pentru Tora, din argint, decorată cu steaua lui David și datată la începutul secolului al XX-lea. Acest lot a fost adjudecat la 1.200 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.