Indienii vor să investească în industria metalurgică

0

Compania indiană Synergy Char intenţionează să realizeze o investiţie în domeniul metalurgiei, România aflându-se pe o poziţie favorită în opţiunile investitorului indian, potenţiala investiţie având o valoare estimată de 50 milioane dolari, iar numărul minim de locuri de muncă care ar putea fi creat este de 500, a anunţat miercuri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„Compania  Synergy Char intenţionează să realizeze o investiţie în domeniul metalurgiei, România aflându-se pe o poziţie favorită în opţiunile investitorului indian datorită poziţiei strategice, calificării forţei de muncă, rezervelor naturale, capacităţilor energetice şi costurile acestora, programelor de sprijin pentru investiţii străine şi poziţionarea zonelor industriale şi a zonelor libere”, arată un comunicat emis miercuri de minister.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, s-a întâlnit miercuri cu o delegaţie a companiei indiene Synergy Char, aflată într-o misiune de explorare a ofertei investiţionale româneşti.

”Ca ministru pentru mediul de afaceri mă preocupă atragerea unui volum cât mai mare şi diversificat de investiţii, România oferind o paletă extinsă de oportunităţi de business. Vă puteţi baza pe suportul meu şi al echipei InvestRomania în relaţionarea cu instituţiile publice locale şi centrale şi comunitatea de afaceri românească în vederea colectării cât mai multor informaţii necesare poziţionării ferme a României pe harta dumneavoastră investiţională”, a declarat ministrul Petrescu, în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.