Messi, salariu fabulos la Barcelona

0

Lionel Messi se află în negocieri cu Barcelona pentru prelungirea contractului, iar, după ce iniţial s-a vorbit de un salariu de 30 de milioane pe an, Don Balon a venit cu o variantă ireală propusă de catalani.

Messi ar urma să primească un salariu de 50 de milioane pe an, până în 2022. Gruparea blaugrana îi propune să îi cedeze argentinianului şi 50% din drepturile de imagine ale acestuia. Cifra obţinută din drepturile de imagine ale jucătorului se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro anual, iar Messi ar ajunge să câştige alte 15 milioane de euro pe lângă salariul de 50, adică 65 de milioane de euro pe sezon. Asta înseamnă că în fiecare zi a anului Messi va câştiga 178.082 euro. În cei 5 ani de contract, Messi ar câştiga astfel cel puţin 325 de milioane de euro.

Actualul contract al argentinianului expiră în 2019, iar Lionel Messi are în acest moment un salariu de 22,4 milioane de euro, astfel că noul contract îi va aduce anual 50 de milioane de euro. În următorii 5 ani la Barcelona, Messi va încasa 250 de milioane de euro doar din salariu.

Lionel Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei încă din 2004, iar salariul său a crescut constant în ultimii 13 ani: de la contractul de amator, de 7200 de euro pe an, la suma de 22,4 milioane de euro anual, primită din 2014 încoace.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.