Ponta îl desființează pe Iohannis

0

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat joi, la Parlament, că preşedintele Klaus Iohannis „ne-a dus cu fofârlica” şi „a minţit” când a spus că Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu este ridicat din cauza Parlamentului, în condiţiile în care problema MCV este reprezentată de poziţia unor state membre şi de atitudinea unor şefi de instituţii din România.

„Cu MCV-ul avem două probleme, şi domnul preşedintele Iohannis ne-a păcălit când a zis că e din cauza Parlamentului. Nu e adevărat. Şi ştim toţi că nu e adevărat şi o să recunoască la un moment dat şi domnul Iohannis. Avem două probleme. Prima problemă e opoziţia unor state membre, nu doar Olanda. La un moment dat şi Germania, şi Franţa care, din  motive de politică internă, au alegeri, spun că nu e acum momentul, mai amânăm, legat MCV de Schengen în mod incorect. În al doilea rând, poziţia publică, asumată, a unor oameni din România, şefi de instituţii, care spun să nu se ridice MCV, pentru că îi protejează pe ei chiar şi când greşesc, chiar şi când fac abuzuri. Deci astea sunt cele două probleme. Îmi pare rău că domnul Iohannis, în loc să spună adevărul, ne duce cu fofârlica. Folosesc o expresie care la Sibiu nu se foloseşte, ca să nu fie considerată jignitoare, dar asta e realitatea”, a afirmat fostul premier, potrivit Romaniatv.net.

Referitor la Jean Claude Juncker, Victor Ponta a susţinut că preşedintele Comisiei Europene a fost mereu un prieten al României, care a sprijinit ţara noastră.

„Şi din punctul meu de vedere a avut un rol esenţial – faptul că România a obţinut pentru Corina Creţu portofoliul cel mai important – dezvoltarea regională în condiţiile în care preşedintele ţării s-a opus. (…) Şi totuşi, domnul Junker chiar ne-a ajutat, a fost decizia sa, la propunerea mea, ca prim ministru. Şi cred că acest lucru a însemnat pentru România ca să vorbim în cifre. (…) Ei trag de noi, dar trebuie să împingem şi noi, şi sper să reuşim să avem performanţă”, a completat deputatul PSD.

Victor Ponta a mai declarat că i-a mulţumit de la tribună preşedintelui CE „în numele tuturor premierilor care n-au avut voie să vorbească în Parlament” şi care au participat la şedinţa plenului comun.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.