Erdogan, noi arestări în Turcia

0

Autorităţile turce au reţinut vineri dimineaţă 57 de persoane într-o operaţiune care a vizat bursa din metropola Istanbul. Potrivit primelor informaţii, această operaţiune are legătură cu ancheta deschisă după puciul eşuat de anul trecut, transmite France Presse.

De asemenea, cele 57 de persoane au fost reţinute în şase provincii, iar peste 100 de mandate de arestare au fost emise de către magistraţii din Turcia.

Autorităţile continuă eforturile pentru a-i reţine pe ceilalţi suspecţi, care sunt acuzaţi că ar avea legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen, scrie news.ro.

Haberturk susţine că suspecţii reţinuţi sunt foşti angajaţi ai bursei şi că foloseau o aplicaţie de mesagerie criptată numită Bylock.

Guvernanţii acuză că această aplicaţie a fost creată pentru adepţii lui Gulen. De asemenea, suspecţii sunt acuzaţi că au făcut tranzacţii în numele băncii Asya, afiliată la un moment dat cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Aproximativ 47.000 de persoane au fost arestate sub stare de urgenţă declarată după lovitura de stat din noaptea de 15-16 iulie 2016. De asemenea, alte zeci de mii de persoane şi-au pierdut locurile de muncă din cauza unor presupuse legături cu mişcarea Gulen, acuzată de orchestrarea puciului eşuat împotriva lui Erdogan.

Luna trecută, autorităţile turce au demis aproximativ 4.000 de funcţionari publici, iar alţi 9.100 de poliţişti au fost demişi pe 26 aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.