Phenianul sfidează comunitatea internațională

0

Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic, sfidând apelurile internaţionale împotriva programului său de înarmare. Racheta a fost lansată din regiunea Kusong, unde au mai fost testate proiectile cu rază medie de acţiune. A zburat 30 de minute înainte să se prăbuşească în mare. Coreea de Sud şi Japonia au convocat imediat reuniuni ale consiliilor de securitate pentru evaluarea situaţiei.

Racheta a parcurs aproximativ 700 de km, mai mult decât precedenta, lansată în februarie, din aceeaşi regiune. A căzut în mare, între coasta nord-coreeană şi Japonia.

Testul balistic pare să fi fost un succes, au apreciat unii experţi, care au remarcat traiectoria înaltă.

Dacă ar fi fost una standard, ar fi rezultat o rază de acţiune de 6000 de km, adică un tip de rachetă intercontinentală balistică.

Opinia la nivel internaţional este că Nordul lucrează la dezvoltarea unei rachete intercontinentale capabile să atingă Statele Unite. Donald Trump a promis că acest lucru nu se va întâmpla.

Preşedintele SUA nu-şi poate imagina că Rusia este mulţumită cu nou test cu rachetă al Coreii de Nord, a precizat Casa Albă. SUA vor sancţiuni drastice pentru Phenian în urma noii provocări.

În mod surpinzător, Coreea de Nord a trimis recent Congresului SUA o scrisoare de protest faţă de pachetul de sancţiuni în vigoare, gest considerat neobişnuit, întrucât cele două părţi nu au relaţii oficiale.

Rusia şi China s-au arătat preocupate de escaladarea tensiunilor în peninsula coreeană după noul test balistic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.