Două săptămâni de ploi vin peste România

0

Meteorologii au dat publicităţii prognoza meteo pentru perioada 15-28 mai 2017. Vremea îşi va păstra acelaşi caracter instabil, cu cantităţi importante de precipitaţii, în mai toate regiunile ţării.

„Până la sfârşitul lunii mai, vremea în ţara noastră va fi predominant instabilă”, spune meteorologul Gabriela Băncilă, de la ANM. Aproape în fiecare zi fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse, cu tunete, fulgere, intensificări ale vântului, posibile căderi de grindină) îşi vor face apariţia în unele zone din ţară.

Vor fi vizate în special zonele deluroare şi montane pentru prima săptămână din intervalul menţionat. Intervalul cel mai instabil din această săptămână va fi 16-17 mai, adică marţi şi miercuri, dar gradul de instabilitate va fi în creştere spre sfârşitul săptămânii, când sunt posibile şi cantităţi de apă mai importante, în special în zonele deluroase şi montane, dar şi în partea de sud a ţării.

Din punct de vedere termic, în această primă săptămână se va semnala o scădere a temperaturilor, care se va resimţi mai ales la valorile nocturne. Astfel, spre mijlocul acestei săptămâni şi poate chiar şi spre finalul ei în orele dimineţii se vor înregistra temperaturi în apropierea pragului de îngheţ, în special în zonele depresionare din partea de est a Transilvaniei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.