„Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată”

0

Sub sloganul „Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată”, teatrul bucureștean a deschis duminică seria de manifestări dedicate aniversării celor 70 de ani de existență.

„Considerăm că este o sumă reprezentativă pentru a ne gândi că am intrat în istorie și că vom rămâne acolo. Considerăm că merită să ne facem această sărbătoare aici, acasă, pentru că anul trecut eram aproape dezrădăcinați. Considerăm că atât Teatrul Nottara, cu cei 70 de ani de istorie, și imobilul acesta, cu cei 71 de ani de istorie, merită să rămână pe bulevardul Magheru pentru bucuria tuturor spectatorilor, tuturor trecătorilor pe care ne dorim să-i aducem cu orice preț în sălile noastre. Este motivul principal pentru care facem o sărbătoare ce va dura șapte zile, ca-n povești, plus un bal, adică a opta, și musai până la urmă să afle tot Bucureștiul, și dacă se poate toată țara, că suntem acasă pe bulevardul Magheru, de unde nu mai vrem să plecăm niciodată”, a declarat, pentru Agerpres, Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara organizează, în perioada 14-21 mai, un mini-festival în care vor fi prezentate spectacole „pentru toate generațiile”, petreceri și un bal mascat.

„Pentru că ne-am obișnuit spectatorii, sper, cu un festin, în cadrul Festinului pe Bulevard, din octombrie, acum vrem să le oferim spectacole pentru toate generațiile, pentru toate vârstele, pentru toate mediile sociale, pentru toate mediile culturale. De aceea veți vedea spectacole de comedie, comedie de bulevard, veți vedea spectacole sofisticate, teatru-instalație, cum este „Iarna”, un spectacol aparte cum este „Alcool” (un concert-spectacol de Mihai Măniuțiu și Ada Milea), comedii de bulevard — „Fazanul” în regia lui Alex Mâzgăreanu, și un spectacol proaspăt de Felix Alexa — „Aproape împreună”, un bal, mai mult sau mai puțin mascat, pentru că vom purta cu toții elemente sau chiar costume de teatru din toate epocile — în 70 de ani putem să ne răsfățăm, nu am ales o epocă anume — și petreceri. După fiecare spectacol vom avea o petrecere pe muzica câte unui deceniu”, a mai spus Marinela Țepuș.

Prima seară a festivalului a fost deschisă de o festivitate de premiere, în care Teatrul Nottara a oferit plachete aniversare ‘Nottara 70’.

„Dorim să oferim plachete acelor care ne-au sprijinit fizic și psihic, și cu trup, și cu suflet, anul trecut, când a fost momentul de răscruce în care nu speram că astăzi vom putea să fim aici, în casa noastră, și să sărbătorim 70 de ani”, a precizat managerul Teatrului Nottara.

Agenția Națională de Presă AGERPRES s-a aflat printre instituțiile care au susținut de-a lungul timpului Teatrul Nottara, iar placheta aniversară a fost înmânată directorului general al instituției, Alexandru Giboi.

„Vă felicit pentru cei 70 de ani. Felicit și TVR-ul pentru 60 de ani și felicit Agerpres pentru 128 de ani. (…) Vă doresc un viitor cât mai luminos aici și în oricare altă parte unde vă doriți dumneavoastră și să aveți o familie fericită”, a spus, cu acest prilej, Alexandru Giboi.

Plachete aniversare au mai fost oferite reprezentanților TVR, Antena 3 și Antena 1, Happy Channel TV, precum și Mediafax.

Printre cei care au premiați s-au mai aflat Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul „Țăndărică”, Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul „Toni Bulandra” din Târgoviște, Teatrul Ginta Latină din Chișinău, Institutul Cultural Maghiar din București, Cercul Militar Național, Agenția Națională a Penitenciarelor, precum și fostul prefect al Capitalei, Paul Petrovan.

O plachetă aniversară a fost oferită și fostului director al Teatrului Nottara, actorul Mircea Diaconu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.