Federer nu va participa la Roland Garros

0

Roger Federer a decis să nu participe la ediția din acest an a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, la care șansele sale de a se impune erau destul de slabe, pentru a se consacra asupra celui de la Wimbledon, turneul său favorit, pe care va încerca să-l câștige pentru a opta oară în cariera sa, în luna iulie.

„Lucrez dur de o lună, însă având în vedere că vreau să joc încă mulți ani în circuit, cred că este preferabil să nu particip la sezonul pe zgură și să mă pregătesc pentru cele pe iarbă și suprafață dură”, a explicat jucătorul din Țara Cantoanelor, în vârstă de 35 ani, pe site-ul său oficial.

În urmă cu două săptămâni, Roger Federer a lăsat să se înțeleagă, într-un interviu, că intenția sa este de a juca la Roland Garros, chiar dacă nu a inclus în programul său niciun turneu de pregătire pe zgură, ceea ce îi limita considerabil șansele de a obține o performanță notabilă în capitala Franței.

El a precizat că își va anunța decizia pe 10 mai, iar fanii săi au așteptat în van un semn din partea sa pe rețelele de socializare. Federer a postat, însă, a doua zi un clip în care putea fi văzut antrenându-se pe suprafață dură la Dubai. Federer are în palmares un singur titlu la Roland Garros, în 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.