Municipiul Braşov, pe harta mondială a maratoanelor

Sâmbătă şi duminică – 20-21 mai 2017 – oraşul de sub Tâmpa va găzdui a treia ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, una dintre cele mai spectaculoase curse de alergare din România, eveniment susţinut de Telekom Romania.

Traseul competiţiei a fost măsurat şi omologat de oficialii AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanlor şi Curselor de Distanţă), condiţie indispensabilă pentru validarea competiţiilor pe harta mondială a maratoanelor. Acest for internaţional reuneşte 400 de maratoane şi curse din 121 de ţări, printre care şi 5 din România.

Pentru acurateţea măsurării traseului, echipa tehnică internaţională, condusă de italianul Paolo Ottone – Măsurător oficial, Gradul A din partea IAAF/AIMS, s-a folosit de un dispozitiv mecanic specializat montat pe o bicicletă. Acesta a fost calibrat atât înainte, cât şi după procedeu.  Măsurarea se efectuează dintr-o singură tură, bicicleta parcurgând traseul ideal şi fiind escortată de Poliţia Locală Braşov, pentru a nu exista incidente sau devieri de la traseu. Pentru a garanta măsurătoarea corectă, traseul a fost efectuat de două biciclete independente, una pedalată de Paolo Ottone, iar cealaltă Managerul de traseu – Bogdan Ionescu.

La măsurătorile oficiale au mai participat: Alexandru Enache – reprezentantul Asociaţiei “Şapte Scări” din Braşov, Bogdan Antohe – directorul cursei, Gabriel Solomon – directorul tehnic al cursei şi Dan Cristea – Project manager smartatletic.

Peste 2.000 de sportivi din 21 de ţări

Până la ora actuală, peste 2.000 sportivi din România şi din alte 21 ţări vor alerga la ineditul eveniment sportiv şi alte câteva mii de susţinători şi-au anunţat deja prezenţa pentru a-şi aclama favoriţii. Competiţia sportivă internaţională cuprinde 4 probe competitive – maraton (42km), semimaraton (21km), team run (4×10,7km), 10.7km, o probă necompetitivă – cursa populară de 5.7km şi două curse adresate copiilor, de 500 metri, respectiv 1km, prin care organizatorii doresc să tragă un puternic semnal de alarmă asupra obezităţii infantile, fenomen care a atins cote alarmante în Europa.

Concept integrat de promovare aBrașovului şi a brandului de ţară

În acelaşi timp, Braşov International Marathon powered by Telekom Romania reprezintă şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a staţiunilor montane din România la nivel internaţional, la eveniment anunţându-şi deja prezenţa peste 100 persoane din străinătate.

Atât evenimentul sportiv, cât şi principalele obiective turistice ale judeţului Braşov, au fost promovate la două expoziţii internaţionale. Prima a fost în Italia, la Sport Expo Lago Maggiore Marathon, standul român fiind vizitat de numeroşi sportivi profesionişti şi amatori din Kenya, Brazilia,Thailanda, Marea Britanie, Suedia, Italia, Franţa, Germania și Ungaria, mulţi dintre ei anunţându-şi prezenţa în Piaţa Sfatului, în data de 21 mai. Al doilea stand de promovare pe care l-a avut evenimentul românesc, a fost la Barcelona Marathon, expoziţie care a reunit zeci de mii de participanţi şi sute de mii de susținători și spectatori. Timp de două zile, standul României a fost “chestionat” de oameni din toate colţurile lumii, mulţi dintre ei dornici să ne viziteze ţara pentru a-l cunoaşte pe Dracula, pentru a descoperi Transilvania, obiectivele turistice, tradițiile și mâncarea gustoasă.

Tot în scopul promovării la nivel internațional a evenimentului și a Brașovului, organizatorii au realizat un spot video inedit intitulat “Explore! Eat & drink! Relax & have fun! Run! Brasov International Marathon”, care a adunat până acum peste 70.000 de vizualizări. Spotul a fost prezentat în premieră la standul Brașov International Marathon de la Barcelona Marathon și poate fi văzut aici: https://www.facebook.com/maratonulbrasov/videos/1485204714824663/

Brasov International Marathon 2017 este un eveniment organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team, în parteneriat cuTelekom Romania (partenerul principal al evenimentului), Primăria Brașov, Consiliul Judeţean Braşov, Federația Română de Atletism (parteneri instituţionali), Cinema One (partener gold), Banca Transilvania, Urban Invest, Paradisul Acvatic (parteneri silver), Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar (parteneri revitalizare), Columbia, Brasov Trail Adventures (parteneri tehnici), Gral Medical (partener prevenție) şi Dolce Sport, Europa FM, Running Mag, Mytex.ro, Transilvania Expres (parteneri media).

Mai multe detalii despre evenimentul din 20-21 mai sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/maratonulbrasov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.