„Cumințenia Pământului” va fi expusă la Muzeul de Artă

Lucrarea „Cumințenia Pământului” ar putea fi admirată din nou de public, la sfârșitul lunii iunie, în cadrul expunerii din Sala Constantin Brâncuși, de la Muzeul Național de Artă al României (MNAR).

„Estimările noastre sunt că undeva la sfârșitul lunii iunie această Sală Brâncuși va putea fi din nou vizitată, incluzând ‘Cumințenia Pământului'”, a declarat miercuri directorul general al MNAR, Călin Stegerean, informează Agerpres.

El a explicat că din momentul în care Ministerul Culturii a informat că lucrarea se va întoarce la MNAR, spațiul în care se aflau expuse operele lui Constantin Brâncuși a intrat, într-o primă fază, într-un proces de „reconsiderare”.

„Spațiul a constituit obiectul unui studiu pe care l-au făcut colegii noștri, ținând cont și de faptul că întreaga Galerie Națională de Artă va intra într-un proces de reconsiderare sub aspectul prezentării, al selecției operelor de artă care vor fi prezentate acolo și al înscrierii într-o conduită muzeală, în concordanță cu bunele practici în domeniu; respectiv un plus de informații care să fie oferite vizitatorului, o prezentare însoțită de alte materiale documentare cum ar fi fotografii, în cazul lui Constantin Brâncuși, afișe sau alte elemente care pot ajuta vizitatorul să-și facă o imagine cât mai bogată despre ceea ce vede în această expoziție permanentă”, a spus Stegerean.

Pentru Sala Brâncuși a fost finalizat un caiet de sarcini, s-a înregistrat o selecție de oferte, dar „la momentul scadenței s-a prezentat un sigur proiect și acela incomplet”, a adăugat directorul MNAR, menționând că în prezent este lansată o nouă procedură de selecție. Coordonatele în care trebuie să se înscrie proiectele care se vor înscrie la concurs au fost realizate de o echipă de la Secția de Artă Românească Modernă a MNAR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.