Ministrul Justiției va desecretiza arhiva SIPA

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri dimineaţă, că va desecretiza arhiva SIPA „în cel mai scurt timp şi cu respectarea termenelor si procedurilor legale”. „Respectând procedurile în vigoare, voi desecretiza arhiva SIPA”, a declarat ministrul Justiţiei.

La insistenţele jurnaliştilor, ministrul a spus că va face acest demers în cel mai scurt timp: „Voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp, cu respectarea termenelor şi procedurilor legale”.

El a mai spus că urmează să discute, miercuri, în plenul şedinţei CSM, solicitarea Consiliului, transmisă marţi Ministerului Justiţiei, privind arhiva SIPA. Toader a precizat că a primit adresa CSM marţi seară.

Fostul director în Ministerul de Justiție, Ingrid Mocanu, a vorbit la România TV despre scandalul momentului, privind arhiva SIPA.

„Nu s-a găsit un document în baza căruia au intrat cei desemnaţi de Monica Macovei…S-a constatat prezenţa xeroxului, hard discul a fost şters şi rescris”, a mai spus Ingrid Mocanu.

Fost ministru al Justiţiei, Victor Babiuc a vorbit şi el, în exclusivitate la România TV despre scandalul momentului: „Eu am fost bucuros după ce am aflat că s-a creat această SIPA când nu eram eu acolo, pentru că mi s-a părut şi mi se pare şi acum că un serviciu de informaţii care să se ocupe de magistraţi e un afront adus tuturor magistraţilo. Dacă oamenii nu sunt de încredere, nu au ce să caute în justiţie, dar nu stăm cu informatorul asupra lor. Trebuie să apară undeva ce s-a urmărit, să vedem unde s-a ajuns, ce rezultate au fost şi de ce în loc să fie folosită arhiva ea a fost închisă. E o pată nemeritată pe obrazul justiţiei române, în nicio ţară din lume nu există serviciu de informaţii în subordinea parlamentului”.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.