Mesajul lui Grindeanu pentru miniștri

0

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut joi miniștrilor ca în toate acțiunile externe pe care aceștia urmează să le efectueze să transmită ”mesaje referitoare la interesul României de a deveni stat membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, aderarea la OCDE fiind una dintre prioritățile Guvernului.

„Cred că e important să spunem sau să vă spun la fiecare că una dintre prioritățile noastre, ca și Guvern, este aderarea României la OCDE. (….) Și vă rog, în toate acțiunile externe pe care le aveți, dumneavoastră, ca și miniștri, să includeți mesaje referitoare la interesul României de a deveni stat membru al OCDE. Trebuie să menționați în dialogul cu partenerii din țările membre OCDE nivelul ridicat de pregătire a țării noastre, disponibilitatea de a ne implica în activitățile organizației și contribuția țării noastre în acest sector. E o acțiune, așa cum vă spuneam, foarte importantă pentru noi și pe care o dorim un succes”, a declarat Sorin Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern, informează Agerpres.

Premierul a menționat, în context, că în cursul dimineții a participat la deschiderea evenimentului „România și OCDE — Perspective actuale și viitoare” organizat la sediul BNR.

„Am fost azi-dimineață la Banca Națională, îi felicit, felicit pe organizatori, și aici un rol a avut și Secretariatul General al Guvernului, dar este un efort comun pe care trebuie să-l facem cu toții, Guvern, Parlament, BNR, mediu academic, mediu privat, astfel încât să avem succes în acest proces de aderare”, a afirmat Grindeanu.

El a subliniat că la întâlnirile pe care le-a avut în cadrul vizitelor oficiale efectuate recent în Israel și Austria unul dintre punctele discutate a fost și cel legat de aderarea României la OCDE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.