Percheziții la Penitenciarul Rahova

Share:

Procurorii DIICOT fac, joi, mai multe percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Prahova, fiind vizată o grupare specializată în formularea de denunţuri în schimbul unor sume de bani, afirmă surse judiciare. Una dintre percheziţii are loc la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat liderul grupării, care ar fi intermediat formularea de denunţuri de către persoane urmărite penal, el susţinând că are influenţă asupra procurorilor astfel încât aceste declaraţii să se concretizeze în pedepse mai mici.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală fac 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-o anchetă vizând destructurarea unui grup infracţional organizat suspectat de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la trafic de influenţă.

Sursele citate spun că liderul grupării de crimă organizată este Ştefan Răducan, zis „Fane Caran”, încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde are loc una dintre percheziţii.

La indicaţiile acestuia, membrii grupării, respectiv Lucia Muşat, Anton Aurel Ilie, Adrian Cană şi Ramona Ciurea, intermediau formularea de denunţuri la DIICOT în schimbul unor sume de bani, ei lăsând să se creadă că au influenţă asupra procurorilor DIICOT. Ei le promiteau victimelor că îi vor determina pe procurori să urgenteze demersurile necesare pentru formularea şi concretizarea denunţurilor.

Conform surselor citate, unul din membrii grupării, Lucia Muşat, ar fi cerut victimelor 25.000 de euro, din care ar fi obţinut 1.000 de euro şi un ceas.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.