Prevenirea infecțiilor din spitale, o prioritate

Cele mai bune practici de prevenire a infecțiilor asociate activității medicale din spitalele românești, dar și din Europa, sunt dezbătute, joi și vineri, la Zalău, de peste 350 de medici și asistente din întreaga țară, alături de specialiști din Marea Britanie și Malta, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Conferinței de Sterilizare.

Conferința de Sterilizare de anul acesta, cu tema: „Pacientul pe primul loc. Cele mai bune practici de prevenire a infecțiilor asociate activității medicale”, oferă, potrivit organizatorilor, un program variat, care cuprinde multe dintre problemele cheie din domeniul prevenirii infecțiilor, probleme cu care se confruntă spitalele, nu doar în România ci și în Europa, informează Agerpres.

La ediția din acest an sunt prezenți, din Anglia, Christina Bradley, membru în conducerea International Federation of Infection Control (IFIC), care va vorbi despre „Cele mai bune practici de dezinfecție în diferite medii de spital”, alături de Gary Thirkell, membru al conducerii Infection Prevention Society (IPS), Carole Hallam, director adjunct IPS, precum și Debbie Xuereb din Malta, coordonator International Engagement Committee IPS, care vor prezenta actualități în domeniul prevenirii infecțiilor.

„Anul acesta sunt 11 membri ai echipei din Marea Britanie. Avem asistente medici, cercetători și fizioterapeuți. Este o relație foarte bună care a fost construită între membrii echipei din Zalău și cei din Marea Britanie. Vedem schimbări care s-au făcut la Zalău și apoi s-au răspândit în întreaga țară”, a precizat, în deschiderea evenimentului, Carole Hallam, director adjunct IPS.

Invitat special al evenimentului, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a subliniat importanța unui comportament proactiv legat de infecțiile din spitale, comportament pe care spitalul din Zalău l-a adoptat în urmă cu mulți ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.