„Război” între Firea și Arhiepiscopia Catolică

0

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti i-a solicitat public primarului general să infirme dacă Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza, este naşa sa de căsătorie.

Solicitarea vine după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat, marţi, o scrisoare Arhiepiscopului Ioan Robu prin care îi solicita înlocuirea din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti a preotului Francisc Doboş, acuzându-l de „conduită inadecvată”, după ce acesta a postat recent pe pagina sa de Facebook că Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza, este naşa Gabrielei Firea de cununie, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti i-a solicitat public, la rândul său, primarului general să infirme această legătură, potrivit Mediafax.

„Noi îi solicităm public să infirme faptul că Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza este naşa sa de la căsătorie. Se pare că aflarea acestei legături a şi declanşat reacţia sa vehementă împotriva purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei”, precizează Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti în cadrul unui comunicat de presă, în care acuză, totodată, Primăria Municipiului Bucureşti că încearcă să creeze o confuzie între exprimarea voinţei de a pune în aplicare hotărârea judecătorească şi modalitatea tehnică prin care această voinţă se va duce la îndeplinire.

Afirmaţiile vin în contextul în care Firea declara recent, într-un interviu televizat, că ar putea să întrebe bucureştenii dacă sunt de acord cu demolarea Cathedral Plaza, deşi există o decizie definitivă a instanţei care cere acest lucru, şi că, mai mult, i-ar trebui aviz de la Ministerul Culturii pentru demolare.

„Somaţiei publice adresate de Primarul general către I.P.S. Mons. Dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, îi răspundem că atacarea conducerii Arhiepiscopiei este o strategie împrumutată de la proprietarul clădirii şi că misiunea încredinţată Primarului general este de a apăra şi comunitatea romano-catolică, nu numai pe cea a afaceriştilor. A afirma că această clădire „are toate documentele”, contravine nu numai hotărârilor judecătoreşti care constată contrariul, ci şi unei minime diligenţe administrative care presupune o verificare a documentaţiei din care lipsesc avizele şi acordurile prevăzute de lege. Se pare însă ca actualul Primar general s-a înregimentat în grupul de sprijin al investitorului, iar noi îi solicităm public să infirme faptul că Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza este naşa sa de la căsătorie. Se pare că aflarea acestei legături a şi declanşat reacţia sa vehementă împotriva purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei. S-a putut observa la emisiunea Antena 3 cum doamna Firea a vorbit îndelung de aprobarea dată de Arhiepiscopul Ioan Robu, folosind expresiile doamnei Daiana Voicu. Justiţia a spus însă că Millennium Building Development nu avea aprobarea notarială, nici avizele Ministerului Culturii şi Ministerului Lucrărilor Publice, şi nici aprobarea de la autoritatea competentă, şi de aceea am câştigat procesul”, susţine Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti în cadrul unui comunicat de presă.

În ceea ce priveşte afirmaţia primarului general al Capitalei potrivit căreia ar avea nevoie de aviz de la Ministerul Culturii pentru demolarea Cathedral Plaza, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti acuză Primăria Municipiului Bucureşti că „în mod intenţionat încearcă să creeze o confuzie între exprimarea voinţei de a pune în aplicare hotărârea judecătorească prin emiterea dispoziţiei de desfiinţare a construcţiei ilegale C.P. (n.r – Cathedral Plaza) şi modalitatea tehnică prin care această voinţă se va duce la îndeplinire”. Asta  în condiţiile în care „executarea sentinţei civile nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmboviţa prin care Primarul general al Municipiului Bucureşti este obligat să emită Dispoziţia de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza, nu presupune emiterea unei autorizaţii de desfiinţare, ci doar a unui act de executare sub forma unei Dispoziţii a Primarului general”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.