Cancerul politizării amenință România!

0

Așa cum am anticipat, cohortele de pesediști și reprezentanți ai ALDE au invadat administrația, publică centrală și locală, din România. Carnetul de partid a luat, și în 2017, locul competenței și al profesionalismului, mult-clamate doar în perioada campaniilor electorale.

De altfel, liderii PSD fac ceea ce știu să facă mai bine și anume să-și subordoneze, după bunul plac, o țară care continuă să se afunde în neîncredere, abuzuri și interminabile devalizări ale bugetului de stat. Clientela de partid, firmele prietene mai-marilor pesediști, în special liderului suprem, Liviu Dragnea, dau târcoale banului public, abonându-se, din nou, la contractele cu statul, cele mai bănoase și sigure forme de profit. Toate agențiile și regiile de stat, de la nivel central și local, sunt conduse doar cu acordul politic al liderilor din Kiseleff.

Despre (re)politizarea brutală a Educației ce poți să mai spui? Tupeul cronic, însă, nu poate fi ținut de nimeni în frâu mai ales că numirile politice în școli și licee au reprezentat o caracteristică sfidătoare a tuturor guvernărilor pesediste. Și nu numai pesediste. Toate nulitățile de directori de școli, numite pe criterii eminamente politice, care au picat rușinos examenele pentru reconfirmarea în funcții, au fost repuse pe posturi de noua conducere a Ministerului Educației, la mai puțin de o lună de la preluarea mandatului de ministru, de către Pavel Năstase. Ce contează că aceste personaje jalnice au luat note greu de imaginat la examenul de la finele anului trecut, note care le descalifică profesional? Contează doar că obrăznicia, aroganța și susținerea politică sunt mai importante, în partidul, guvernarea și țara lui Dragnea, decât competența, profesionalismul, managementul performant. Rușinos! Extrem de rușinos!

Dar, așa arată țara condusă de Dragnea, de Grindeanu, de liderii PSD, de clientela/găștile dintr-un partid care nu are, în realitate, nimic în comun cu interesul național.

Dragnea a înțeles însă, rapid, că românii, alarmant de mulți, sunt interesați doar de creșterea salariilor și pensiilor. Să primească acolo un leu, zece, 50 de lei! Pentru milioane de români nu mai contează nimic altceva. Nici că România este condusă de condamnați și urmăriți penal, nici că bugetul de stat este devalizat sistematic de găști infracționale care se ascund în spatele unei imunități pervertite, nici că se reîncearcă subordonarea politică a Justiției, nici că liderii PSD și cei ai ALDE nu dau doi bani, în realitate, pe ceea ce cred și simt cu adevărat românii! Și că le aruncă, în dispreț, un oscior, ca la niște slugi!

Departe de mine gândul de a deveni avocatul lui Iohannis sau al PNL, dezamăgiri pe linie, însă de aici până la a nu vedea că liderii PSD pregătesc confiscarea, în interes propriu, a României, este o cale lungă pe care eu, unul, refuz să o parcurg!

Este evident că Dragnea vrea să ajungă la Palatul Cotroceni. Nu este un secret pentru nimeni că Dragnea se vede și se vrea președintele României. Și această obsesie electorală nu-l va opri pe Dragnea să  arunce cu bani publici în dreapta și în stânga! Deficitul bugetar va “exploda”, dar acest tip de amănunt nu mai interesează pe nimeni de la vârful PSD! Tot ceea ce contează este simpatia și, implicit, votul populației la următoarele scrutine electorale!

Nulități, curve, amante, cărători de genți ale unor șefi din PSD, mame, tați, nepoți, fini, nași și cunoscuți  ai mai-marilor din PSD au inundat, deja, administrația publică central și locală. Funcțiile din județe au fost împărțite, repet, pe criterii care exclud cu brutalitate competența. Tot ceea ce contează este să fii susținut/protejat politic de cine trebuie! Restul vine de la sine!

Nimeni nu a avut dramul de decență de a face o analiză între programele electorale/ de guvernare ale PSD din perioada guvernelor Văcăroiu, Năstase sau Ponta și realizările efective de la finalul fiecărui mandat! De ce ar crede cineva că, de data aceasta, în cazul Guvernului Grindeanu, lucrurilor vor sta altfel?

Haideți să fim serioși! Câte țepe vom mai fi nevoiți să luăm pentru a înțelege că unii lideri politici nu se schimbă? Pentru că nu vor să se schimbe! Pentru că nu sunt interesați, cu adevărat, de soarta României și că nu fac altceva decât să vândă iluzii! Interminabile iluzii!

La aproape cinci luni de la preluarea hățurilor guvernării de către alianța PSD-ALDE rezultatele sunt dezamăgitoare. Legea salarizării unitare a generat un val de nemulțumiri, voucherele pentru vacanță au fost uitate, leul a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii patru ani și jumătate, investițiile sunt o rara avis, iar sectorul privat a fost trecut la categoria “și alții”. Lupta pentru subordonarea Justiției este tot ceea ce contează pentru PSD. Și (re)politizarea administrației cu oamenii săi de încredere. Ne merităm, cu vârf și îndesat, soarta, atâta timp cât mare parte dintre noi accept să fie mințiți, sfidați, umiliți…

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.