FITS se anunță un uriaș succes

0

Peste 500 de evenimente din 72 de țări, în 71 de spații de joc, cu o medie estimată a spectatorilor de 68.000 pe zi, vor avea loc la cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a anunțat, joi, Constantin Chiriac, președintele FITS, într-o conferință de presă susținută la Institutul Francez din București.

„Față de anul trecut, de fiecare dată spun că festivalul nu mai poate crește pentru că, într-adevăr, este uriaș. El fiind în acord cu viața, de fiecare dată se nasc oportunități. Față de anul trecut când am avut 472 de evenimente, și a se înțelege — nu toate sunt spectacole, anul acesta avem 503. Am avut anul trecut 70 de țări participante, anul acesta avem 72. Am jucat anul trecut în 68 de spații de joc, anul acesta jucăm în 71. Am avut în jur de 67.000 de spectatori pe zi, contăm anul acesta pe aproximativ 68.000 de spectatori într-o zi”, a declarat Constantin Chiriac.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care se va desfășura în perioada 9 — 18 iunie, va găzdui 3.278 de artiști și invitați, potrivit programului evenimentului.

Constantin Chiriac a menționat că, la ediția din acest an, vor fi onorați cu câte o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu compozitorul Vasile Șirli — „pentru prima dată cineva din lumea muzicii care merită cu prisosință, care a făcut muzica la atât de multe spectacole importante”, regizorul Philippe Genty — „unul dintre cei mai năstrușnici și nesăbuiți, în sensul bun al cuvântului, artiști din lumea asta”, regizorul Rimas Tuminas — „lituanianul care (…) a creat spectacole extraordinare”, dansatorul și coregraful Ohad Naharin — „probabil unul dintre cei mai stimați, căutați și râvniți coregrafi ai lumii”, actorul Marcel Iureș — „creatorul de teatru”, precum și regizorul, dramaturgul și actorul Robert Wilson — „unul dintre cei mai importanți și diverși artiști ai lumii din ultimul timp

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.