Hagi pune tunurile pe LPF

Viitorul, noua campioană a României, a emis, vineri, un comunicat în care reclamă faptul că LPF grăbește omologarea clasamentului pentru ca Steaua să meargă cât mai repede la TAS pentru a contesta titlul cucerit de gruparea lui Gică Hagi.

Iată comunicatul celor de la Viitorul:

„Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aștepte terminarea campionatului este surprinzătoare și în neconcordanță cu dispozițiile regulamentare.

Este surprinzătoare întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit față de anii precedenți și a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiții care încă se află în desfășurare.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Național – Liga I din care fac parte 14 echipe și numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off și Play-Out se termină faza a II-a campionatului.

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I.(…)

Nu suntem intimdați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare menționate mai sus, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competitiei”.

În momentul de față, mai sunt de disputat patru etape din play-out, acesta urmând să se încheie oficial tocmai pe 3 iunie.

Steaua vrea să urgenteze totul, pentru a fi sigură că va primi un verdict final înainte de 14 iulie, atunci când la UEFA se vor trage la sorți meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Ce susţine LPF

Directorul de comunicare al LPF, Marius Mitran, a explicat motivul pentru care forul pe care îl reprezintă urgentează omologarea clasamentului.

Sunt cel puțin două motive pentru care se întâmplă asta:

1. Există această acțiune pe care FCSB o va face oricum la TAS. Așa cum e firesc, nu suntem de partea cuiva, noi trebuie să arătăm că nu ascundem nimic și nu e nimic ilegal. Orice acțiune a noastră de a tergiversa lucrurile ar sugera că ceva e în neregulă. De aceea am hotărât să urgentăm procedurile.

2. Având în vedere că play-off-ul e un campionat și că play-out-ul e alt campionat, noi putem cere doar omologarea play-off-ului. E și dovada care arată clar că avem două campionate. Faptul că ele pot fi analizate separat dovedește că play-off-ul e un campionat de sine stătător”, a spus Marius Mitran.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.