Maternitate nouă la Fălticeni

0

Orașul Fălticeni are o maternitate nouă. La inaugurare a participat, vineri, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, care a dat asigurări că bebelușii vor beneficia de cele mai bune condiții. Asta după ce în urmă cu două zile incubatoarele din maternitatea veche au fost mutate în clădirea nouă cu un tractor al Primăriei, fără să fie protejate corespunzător.

De mutarea incubatoarelor pentru copiii născuţi prematur s-au ocupat angajații de la spații verzi din Fălticeni. Ei le-au încărcat într-un tractor al Primăriei folosit în mod curent pentru transportul deșeurilor.

Deși managerul spitalului spune că remorca era spălată și dezinfectată, imaginile filmate de un martor arată că aparatele nu au fost învelite în nicio folie protectoare. Acum echipamentele medicale sunt igienizate pentru ca, în câteva zile, să poată fi folosite în siguranță în noua maternitate.

Incidentul este regretabil, dar se vor lua toate măsurile ca bebelușii să nu fie în periol de a contracta vreo bacterie, asigură și ministrul Sănătății.

„Nu a fost cel mai fericit mod în care au fost transportate incubatoarele. Însă, trebuie să ne asigurăm că la momentul la care ajung aici copiii și mamele să nu existe germenii. Și asta se face prin testele specifice. Ăsta este și motivul pentru care sunt cele șapte zile”, a spus ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Noua maternitate se află într-o clădire în care a funcţionat, înainte, o şcoală. Banii pentru amenajare – 2 milioane de lei – au venit de la Consilul Local. Camerele au mobilier nou, iar acum o lună, au ajuns aici un aparat de resuscitare nou-născuți și un aparat de ventilație mecanică, de la o firmă din Suceava.

Noua maternitate din Fălticeni e într-o clădire care, înainte, a funcţionat o şcoală.

Vechea maternitate din Fălticeni se afla într-o clădire care fusese retrocedată, încă din 2007. Muncipalitatea a plătit, în tot acest timp, chirie. Însă proprietarul a făcut presiuni pentru eliberarea spaţiului. De aceea, unitatea medicală a trebuit să se mute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.