Proiectul pentru modificarea Codurilor Penale, trimis la Guvern

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iași, că a trimis la Guvern proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal și Procedură Penală, în acord cu deciziile Curții Constituționale.

„Ieri am trimis la Guvern proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal și Procedură Penală, în acord cu deciziile Curții Constituționale, pentru transpunerea unei directive privind confiscarea extinsă și transpunerea unei alte directive privind transpunerea victimelor infracțiunilor”, a declarat jurnaliștilor ministrul justiției Tudorel Toader.

El a afirmat, totodată, că în prezent se lucrează la finalizarea ultimelor modificări la pachetul de legi privind Justiția.

„Pachetul cuprinde trei legi: Legea 303, 304, 317. Toate din 2004. Săptămâna viitoare, cred eu, voi prezenta acel pachet de legi la Guvern, după care îl voi trimite CSM pentru avize, că-s legile justiției, și CSM este avizator, dar cu precizarea pe care o știți foarte bine: avizul CSMului nu este unul conform, obligatoriu, este un aviz consultativ. Și la codul ăsta căruia i-am dat drumul, multe sugestii, propuneri le-am luat în considerare, pe altele nu. Nu pentru că nu ar fi fost bune dar pentru că ieșeau din limita proiectului de lege. Erau propuneri de lege ferenda și nu de transpunere a deciziilor Curții. Prin urmare, prezint pachetul de legi la Guvern, îl trimit CSM pentru avizare, un aviz consultativ. Dintre ele pe unele le vom reține, pe altele nu. Nu am de unde să știu ce observații primesc. Îl trimitem pe procedura normală de legiferare”, a declarat Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiției a afirmat totodată că pachetul celor trei legi, care sunt din 2004, trebuie actualizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.