Pensiile speciale nu vor mai fi înghețate

0

Primarii se aleg cu venituri mai mari în urma dezbaterilor din Senat pe tema legii salarizării. La majorări se poate adăuga un bonus de 25 la sută din salariu în cazul primarilor care au proiecte pe bani europeni. Și problema reclamată, zilele trecute, de angajații ANAF s-a rezolvat. Rămâne de văzut cum vor putea fi acoperite de la buget toate aceste beneficii financiare.

Primarii şi viceprimarii oraşelor şi municipiilor au primit un coeficient de salarizare în plus faţă de cât le era acordat iniţial. Asta înseamnă că vor primi echivalentul unui salariu minim pe economie în plus, în fiecare lună.

Doar USR s-a opus acestui amendament.

Preşedintele PSD are însă o justificare pentru aceste majorări.

Şi cei de la ANAF au obţinut o îndreptare privind salarizarea lor. Astfel ei vor fi plătiţi în continuare la nivelul administraţiei centrale, şi nu la un nivel inferior, aşa cum prevedea proiectul iniţial. Ceea ce ar fi însemnat scăderi salariale între 100 şi 3.000 de lei.

Până la urmă, pensiile speciale nu vor mai fi înghețate, așa cum a solicitat Liviu Dragnea chiar în timpul dezbaterilor din comisie. Nici până în 2022, cum prevedea proiectul inițial, nici până în 2019, cum optaseră senatorii.

Toate aceste modificări făcute proiectului iniţial provoacă îngrijorări la Ministerul de Finanţe.

Proiectul urmează să fie votat luni în plenul Senatului, apoi dezbaterile vor fi reluate în Camera Deputaţilor, care este forul decizional. Legea ar urma să intre în vigoare la 1 iulie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.