Regal de jazz la Sibiu

Sute de spectatori din toată lumea se bucură seară de seară de un adevărat regal de jazz, în centrul Sibiului, la cel mai vechi festival de gen din România, care, pentru prima dată oferă publicului posibilitatea să vadă gratuit concertele, într-un cort amplasat în Piața Mică, potrivit organizatorilor evenimentului.

Italianul Mauro Sigura va deschide, sâmbătă, a treia seară de concerte, alături de cvartetul său. Împreună vor oferi un spectacol de jazz contemporan îmbinat armonios cu acorduri mediteraneene. Atmosfera va fi întreținută apoi de spaniolii De La Purissima. Cunoscută pentru spectacolele pline de inovație și nonconformism, trupa va interacționa cu publicul într-un spectacol de jazz cu influențe tradiționale iberice. Seara de sâmbătă se încheie în acordurile soulblazz ale celebrei Natalia M. King, informează Agerpres.

„De ce soulblazz? Pentru că frumoasa cântăreață pariziană de origine americană realizează un mix perfect de soul, blues și jazz, care îi pune în valoare calitățile vocale”, precizează organizatorii.

Ultima zi a festivalului va aduce în prim-plan, duminică, două trupe din ținuturi îndepărtate. Seara se vor auzi primele acorduri ale coreenilor de la Black String, un trio care face cunoscute în întreaga lume instrumentele muzicale orientale. Și pentru că muzica nu cunoaște granițe, vor urca pe scenă și sirienii de la Mozayek Band.

Pe lângă concertele în aer liber, pe toată perioada festivalului vor putea fi vizitate expozițiile din cadrul proiectului Focus Jazz. Turnul Sfatului va găzdui expoziția de fotografii „Jazz Body Sounds”, semnată de Tibor Jakab, iar Galeria de Artă UAP Sibiu, expoziția de sculpturi realizate de Eugen Petri „Jazz — Suflet și Formă”, precum și expoziția de afișe de jazz realizate de Ștefan Orth. Piața Mică va găzdui „Jam Session în Bucătărie” iar la Teatrul Gong vor avea loc atelierele creative pentru copii „Jazz for Kids”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.