Teatrul Nottara, 70 de ani de existență

0

Teatrul Nottara sărbătorește, până duminică, sub sloganul „Mai tânăr ca niciodată!”, 70 de ani de existență printr-un eveniment ce reunește spectacole de teatru, spectacole de stradă, spectacole-lectură, o expoziție de fotografie și afișe, colocvii și aniversări ale vedetelor acestei scene.

Bucureștenii au avut ocazia să urmărească până acum spectacole, producții proprii ale Teatrului Nottara, precum „Efecte colaterale” regia Vlad Zamfirescu, „Totul e relativ” regia Felix Alexa, prezentat în premieră în cadrul evenimentului omagial, „Vestul singuratic” regia Cristi Juncu, „Alcool” și „Iarna” regia Mihai Măniuțiu, informează Agerpres.

Pe parcursul mini-festivalului organizatorii doresc să-și onoreze partenerii care le-au fost alături și le-au oferit ajutor și susținere, în special în perioada în care teatrul a fost obligat să părăsească sediul din Bulevardul Magheru.

„Dorim să oferim plachete celor care ne-au sprijinit fizic și psihic și cu trup, și cu suflet, anul trecut, când a fost momentul de răscruce în care nu speram că astăzi vom putea să fim aici, în casa noastră, și să sărbătorim 70 de ani”, a declarat Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

O plachetă aniversară a fost oferită instituțiilor care au susținut de-a lungul timpului Teatrul Nottara. Printre cei care au primit placheta s-au numărat consilierul prezidențial Sergiu Nistor, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale Erwin Simsensohn, directorul Festivalului Național de Teatru, Marina Constantinescu, directori de teatre, Primăria Capitalei și reprezentanți ai mass-media. Agenția Națională de Presă AGERPRES a primit placheta aniversară, care a fost înmânată directorului general Alexandru Giboi.

Potrivit profesorului, criticului de teatru și scriitorului Ștefan Oprea, tot ceea ce s-a organizat la Teatrul Nottara cu prilejul aniversării „este de nivel artistic foarte ridicat”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.