Popularitatea președintelui Macron, în creștere

0

Cota de popularitate a noului președinte francez Emmanuel Macron ajunge la 62%, iar a prim-ministrului Edouard Philippe la 55%, potrivit unui sondaj Ifop care urmează să apară duminică în Journal du Dimanche, scrie AFP.

La întrebarea: ” Sunteți mulțumit sau nemulțumit de Emmanuel Macron ca președinte?”, 12% au răspuns „foarte mulțumiți” și 50% „mai repede mulțumiți”, în total 62% „mulțumiți”.

Invers, 20% s-au declarat „mai repede nemulțumiți” și 11% „foarte nemulțumiți”, 31% „nemulțumiți”, iar 7% nu s-au pronunțat.

În comparație, François Hollande a obținut 61% „mulțumit” la începutul mandatului său (mai 2012), Nicolas Sarkozy 65% (în mai 2007), Jacques Chirac 51% (în mai 2002) și 59% (în mai-iunie 1995).

Întrebați în același mod cu privire la activitatea lui Edouard Philippe în funcția de prim-ministru, 5% s-au declarat „foarte mulțumiți” și 50% „mai repede mulțumiți”, în total 55% „mulțumiți”.

Invers, 18% s-au declarat „mai repede nemulțumiți” și 6% „foarte nemulțumiți”, 24% „nemulțumiți”, iar 21% nu s-au pronunțat.

În comparație, Bernard Cazeneuve a obținut 51% „mulțumit” la începutul mandatului său (în decembrie 2016), Manuel Valls 58% (în aprilie 2014), Jean-Marc Ayrault 65% (în mai 2012) și François Fillon 62% (în mai 2007).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.