Tensiuni și demisii în filiala ALDE Sector 5

Share:

Fostul copreședinte ALDE Sector 5 Dan Marian a anunțat, sâmbătă, într-un comunicat transmis Agerpres, că demisionează din partid, pe motiv că „nu acceptă politica epurărilor dusă de Călin Popescu-Tăriceanu”.

Potrivit sursei citate, Dan Marian reclamă „acțiunile abuzive ale conducerii ALDE în ceea ce privește congresul partidului și deciziile de excludere a lui Daniel Constantin și a celorlalți colegi care s-au opus acțiunilor lui Călin Popescu-Tăriceanu”, informează Agerpres.

„Am decis astăzi, după ce am văzut politica epurărilor dusă de Tăriceanu la conducerea noului ALDE, să demisionez din partid. Din păcate, episodul politic scris de Tăriceanu în ALDE este unul trist. Și-a încălcat toate angajamentele politice, parteneriatele și cuvântul dat în fața celor care au pus umărul la construcția ALDE. Tăriceanu este un om fără scrupule, și-a mințit toți colaboratorii politici pentru a-și atinge obiectivul, adică intrarea în Parlament și obținerea conducerii ALDE pentru el și pentru Chițoiu. Nu pot să rămân alături de oameni care calcă în picioare democrația internă, norme elementare de bun simț și care practică abuzul în formă continuată. Drumurile noastre se despart pentru că nu vreau și nici nu mai pot să rămân alături de un om în care am crezut încă de la formarea PLR”, a afirmat Dan Marian, conform sursei citate.

El susține că vor părăsi organizația ALDE Sector 5 și alți membri proveniți din fostul Partid Conservator și din fostul PLR și se vor alătura lui Daniel Constantin în noul proiect politic al acestuia, împreună cu alți parlamentari ALDE.

„Voi face în continuare politică, dar o politică așa cum merită românii și locuitorii din Sectorul 5. La alegerile locale am obținut peste 6% și votul oamenilor îmi arată că trebuie să mă lupt în continuare pentru o politică echilibrată de centru. Cred în Daniel Constantin și în proiectul politic pe care îl construiește astăzi cu foști colegi din ALDE. Sunt alături de ei și îmi pun la dispoziție toată experiența politică și administrativă pentru a construi un partid sănătos de centru în România”, a mai declarat Dan Marian, potrivit comunicatului.

Dan Marian a fost candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5 la alegerile locale din anul 2016 și provine din fostul PLR, formațiune politică înființată de Călin Popescu-Tăriceanu, mai menționează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.