Cuzin Toma, la Festivalul de Film Românesc din SUA

0

Actorul Cuzin Toma a fost invitatul special al celei de a doua săptămâni a Festivalului de Film Românesc din Washington, cu ocazia proiecțiilor filmelor ”Aferim!”, de Radu Jude și ”Comoara”, de Corneliu Porumboiu. Filmele au putut fi vizionate la AFI Silver Theatre and Cultural Center și National Gallery of Art. După proiecțiile filmelor, Cuzin Toma a participat la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu public.

Festivalul de Film Românesc intitulat ”Reinventing Realism ? New Cinema from Romania”, care se desfășoară în perioada 13 mai — 14 iunie 2017, prezintă 15 filme, deținătoare a 121 de premii internaționale. Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu prestigioasele instituții culturale americane National Gallery of Art și American Film Institute și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, festivalul de film românesc este primul de acest gen din capitala americană, după mulți ani, conform unui comunicat de presă difuzat luni de ambasadă.

Invitați speciali ai festivalului au fost până acum regizorul Corneliu Porumboiu (filmele Comoara, Polițist, adjectiv și Când se lasă seara peste București sau Metabolism), actorul Toma Cuzin (filmele Aferim! și Comoara) și actrița Andreea Vasile (filmul Fixeur). În următoarea perioadă, la festival vor participa Gheorghe Visu (filmul Câini) și Anamaria Marinca (filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile).

Printre filmele din cadrul festivalului se numără Sieranevada (r. Cristi Puiu), Fixeur și Ilegitim (r. Adrian Sitaru), Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer), Aferim!, (r. Radu Jude), Comoara (r. Corneliu Porumboiu), Câini (r. Bogdan Mirică), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și După dealuri (r. Cristian Mungiu), Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.