Nicu Vlad vrea șefia Federației Internaționale de Haltere

0

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, a declarat, marți, pentru Agerpres, că va candida la președinția Federației Internaționale de Haltere acolo unde susține că are 25% șanse de reușită deoarece „lumea vrea o schimbare”.

Nicu Vlad a menționat că ungurul Ajan Tamas conduce federația internațională din 1973 din postura de secretar general, iar din 2000 din cea de președinte executiv. „Suntem mai mulți candidați, șapte, însă efectiv cu șanse de a câștiga alegerile pentru postul de președinte suntem patru: eu, actualul președinte, Ajan Tamas, Antonio Urso (Italia) și Mohamed Yousef Al-Mana (Qatar). Eu consider că am 25% șanse, pentru că într-adevăr lumea vrea o schimbare. Actualul președinte conduce din 1973, atunci a început ca secretar general, iar din 2000 ca președinte. Așa că sunt șanse reale”, a spus Nicu Vlad pentru Agerpres.

Oficialul FRH va candida la alegerile organizate în cadrul Congresului Federației Internaționale de Haltere de la Bangkok din 29-30 mai și pentru alte trei funcții: secretar general, prim-vicepreședinte și vicepreședinte.

Nicu Vlad a menționat că la Congres se fac alianțe între membrii afiliați pentru a se susține pentru diversele posturi în cadrul federației. „Este important și ce se întâmplă în culise, pentru că se fac alianțe între membrii afiliați să se susțină pentru diferite posturi. Eu de exemplu nu voi face o alianță cu italianul Antonio Urso, care este actualul președinte al Federației Europene de Haltere. La alegerile pentru președinția federației europene am făcut o alianță și ne-am înțeles ca eu să îl susțin la europene, iar el pe mine la federația internațională. Dar după ce a câștigat acolo a uitat și acum candidează și aici. Și nu e prima oară când face acest lucru. Am discutat cu Al-Mana din Qatar să fac o alianță, să vedem. El controlează federațiile din Asia și o parte din Africa. Sper să nu facă o alianță pe la spatele meu cu actualul președinte, Ajan Tamas”, a explicat Nicu Vlad.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.