Avertisment al noului viceguvernator al BNR

Share:

Creșterea rapidă a economiei românești, stimulată de consum, este nesustenabilă și riscă să ducă la ajustări dureroase în viitor, a declarat miercuri noul viceguvernator al Băncii Naționale a României, Eugen Nicolăescu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a decis miercuri, prin vot, numirea liberalului Eugen Nicolăescu în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României și membru în Consiliul de Administrație al BNR.

Eugen Nicolăescu și-a exprimat intenția de a susține o cooperare mai strânsă cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică, informează Agerpres.

„Nu ne putemuita la actualul ritm de creștere fără să ne întrebăm ce riscuri stau în față. De multe ori am avut o politică fiscală care mergea într-o direcție și o politică monetară care mergea în alta. Nu cred că asta este bine pentru țară”, a spus Eugen Nicolăescu.

În perioada ianuarie-martie 2017, România a avut cel mai puternic ritm de creștere economică din UE, grație unui avans de 5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a exploziei consumului alimentat de majorări de salarii și reduceri de taxe. Însă Comisia Europeană a avertizat România că trebuie să își corecteze deficitul altfel riscă să fie declanșată o procedură de deficit excesiv, ceea ce ar afecta ratingul de țară.

Eugen Nicolăescu, deputat PNL de București, îi va lua locul lui Bogdan Olteanu care a demisionat din funcția de viceguvernator al BNR, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.