Macron vrea să „refondeze” Europa

0

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a reafirmat la Bruxelles, în prezența premierului belgian Charles Michel, dorința de a ‘refonda’ Europa.

‘Am fost ales pe 7 mai de poporul francez pe baza unui proiect profund european și am câștigat în fața tentativelor de repliere, de contracție și de distrugere a Europei’, a declarat Macron într-o scurtă intervenție în fața presei alături de șeful executivului belgian.

‘Prin urmare, exact acest lucru intenționez să fac. Voi face acele lucruri pentru care am fost ales, în Franța și de asemenea în Europa’, a asigurat liderul de la Elysee.

‘Trebuie să avem o Europă și mai ales o zonă euro care să funcționeze mai bine. Să înnoim cadrul instituțional dar și modul obișnuit de funcționare. Această refondare europeană, aceea pe care împreună o vom promova, va fi responsabilitatea generației noastre’, a explicat Macron.

‘Ne-am obișnuit ca uneori să ne limităm să administrăm Europa. Iar această Europă, dacă vom continua să ne mulțumim cu administrarea ei, atunci se va destrăma. O spun aici cu multă forță în acest oraș al instituțiilor Europei noastre’, a conchis președintele francez, care în timpul campaniei electoral a insistat pe ideea unei integrări sporite a zonei euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.