Procedura de achiziție pentru ambulanțe, demarată!

0

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat vineri la Craiova că urmează să fie demarată procedura de achiziție atât pentru ambulanțe, cât și pentru dotările necesare SMURD, după ce MS a reînnoit protocolul cu Ministerul de Interne, conform noilor proceduri de achiziție publică.

„Protocolul pe care îl aveam încheiat cu MAI nu mai era corespunzător conform noii legi a achizițiilor și i-am transmis doamnei ministru de Interne protocolul și am avut o discuție cu dumneaei și cu domnul premier, după care vom demara procedura de achiziție atât pentru ambulanțe, cât și pentru SMURD-uri”, a spus ministrul Sănătății, informează Agerpres.

Bodog a precizat că achiziția celor 3.000 de ambulanțe pentru fiecare unitate administrativ-teritorială va fi finanțată printr-un program diferit, iar în primă fază vor fi aduse 100 de vehicule printr-un program-pilot al Băncii Mondiale.

„Și pentru că a fost o confuzie referitoare la cele 3.000 de ambulanțe pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, vreau să o lămurim: aceasta este cu totul altă finanțare. Practic, demarăm și acest program. În primă fază, vor fi 100 de astfel de vehicule care vor asigura accesul populației sărace din zonele izolate la serviciile medicale. Aceste prime 100 de vehicule vor fi aduse printr-un program-pilot al Băncii Mondiale, după care vom continua”, a explicat Bodog.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.