Sorana Cîrstea, în finală la Nurnberg

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Nurnberg (Germania), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a fost învinsă în penultimul act de Barbora Krejcikova (Cehia), cu 6-4, 4-6, 6-0.

Cîrstea (27 ani, 67 WTA) s-a înclinat după exact două ore de joc în fața unei adversare venite din calificări (21 ani, 254 WTA). Românca a disputat două seturi echilibrate, pierzându-l pe primul și câștigându-l pe al doilea, însă a cedat total în decisiv, nereușind să ia nici măcar un ghem.

Tot vineri, Sorana obținuse victoria în sferturi în fața kazahei Iulia Putințeva, a doua favorită, cu 6-3, 3-6, 6-4. Meciul fusese întrerupt joi seara, la scorul de 4-4 în setul al treilea (după două ore și 42 de minute), din cauza întunericului, și a fost reluat vineri, Sorana câștigând ultimele două ghemuri.

Sorana Cîrstea s-a ales cu un cec de 9.274 euro și 110 puncte WTA. Pentru Sorana a fost prima semifinală jucată anul acesta, după ce a ajuns în optimi la Australian Open și în sferturi la Madrid.

Sorana va juca în primul tur la Roland Garros cu chinezoaica Shuai Peng (31 ani, 39 WTA). Peng s-a impus în singurul lor duel, în 2010, în primul tur la Hobart, cu 6-1, 6-4.

Krejcikova a trecut în primul tur la Nurnberg de altă româncă, Alexandra Cadanțu, care a abandonat la scorul de 6-4, 5-2 pentru cehoaică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.