Tender nu obține reducerea de pedeapsă solicitată

Veste proastă pentru omul de afaceri timişorean Ovidiu Tender. Acesta va ispăşi, în cele din urmă, 12 ani şi 7 luni de închisoare. Iniţial, magistraţi Tribunalului Arad au decis reducerea pedepsei cu 3 ani, însă Curtea de Apel Timişoara a respins decizia.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au admis contestaţia depusă de DIICOT împotriva sentinţei date de Tribunalul Arad, prin care Ovidiu Tender scăpa de pedeapsa de 3 ani şi cinci luni de închisoare, omul de afaceri urmând să execute toată pedeapsa, de 12 ani şi 7 luni.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Timişoara, a fost admisă contestaţia DIICOT împotriva sentinţei penale prin care pedeapsa lui Ovidiu Tender a fost redusă cu 3 ani şi cinci luni în 23 martie, de Tribunalul Arad şi menţine decizia Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă, astfel că Ovidiu Tender urmează să execute întreaga pedeapsă, de 12 ani şi 7 luni de închisoare.

În 23 martie, Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză omului de afaceri Ovidiu Tender, care a contestat condamnarea de 12 ani şi 7 luni cu executare, avocaţii săi susţinând că infracţiunea care a stat la baza condamnării, respectiv instigare la abuz în serviciu într-o companie privată, a fost dezincriminată conform deciziei din 2016 a Curţii Constituţionale a României.

Ovidiu Tender a fost condamnat pentru un concurs de infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Ovidiu Tender a fost condamnat pe data de 8 iunie 2015 şi îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.