Macron îi promite sprijin Theresei May

Share:

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a promis premierului britanic Theresa May să facă tot posibilul pentru a o ajuta în lupta împotriva terorismului, într-o întâlnire bilaterală, vineri, la Taormina, în Sicilia.

”Suntem aici pentru a coopera şi a face tot ceea ce putem în vederea consolidării acestei cooperări la nivel european, pentru a face mai mult decât un punct de vedere bilateral împotriva terorismului”, i-a spus Macron lui May în această întâlnire, înaintea începerii lucrărilor summitului liderilor G7.

Aşezaţi în faţa steagurilor francez, britanic şi european, Emmanuel Macron şi Theresa May, care s-au întâlnit joi la summitul NATO de la Bruxelles, participau astfel la prima lor întâlnire bilaterală oficială de după preluarea funcţiei de către şeful statului francez pe 14 mai, potrivit news.ro.

”Ne-am confruntat în această săptămână cu unul dintre cele mai dure atacuri cu care ne-am confruntat vreodată”, iar ”Franţa ştie ce înseamnă să suferi din cauza atacurilor teroriste, i-a spus înainte Theresa May. ”Aceste evenimente arată de ce este atât de important să cooperăm pentru a învinge terorismul”, a spus ea.

Preşedintele francez i-a spus totodată că ”UE va fi unită în negocierea Brexitului, dar Franţa şi Regatul Unit vor continua să întreţină relaţii strânse în toate domeniile cooperării economice, securităţii şi diplomatice”, potrivit preşedinţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.