Oferte imbatabile de Rusalii la munte și litoral

0

Românii care beneficiază de câteva zile libere de Rusalii au ales să meargă în vacanţă în ţară, aproape toate locurile de cazare de pe litoral şi de la munte fiind ocupate, în timp ce alţii au optat pentru ciy-break-uri în marile oraşe europene, precum Atena, Roma, Barcelona, Veneţia, Amsterdam, Praga sau Madrid. Pe litoralul românesc preţurile pornesc de la circa 400 de lei pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun. Pentru o destinaţie externă, preţurile sunt uneori mai mici decât staţiunile româneşti, pachetul începe de la 160 euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun şi transport cu avionul.

„Avem două zone mai căutate: litoralul, care va fi foarte plin, pentru că cei care nu au reuşit să vină la mare pe 1 mai, vin acum, este o vacanţă mai lungă şi sunt şi mai multe hoteluri deschise, iar cealaltă zonă este cea montană şi rurală. Pensiunile şi hotelurile din zona Bran- Moeciu, Valea Prahovei sunt pline”, a declarat prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, pentru News.ro.

Sejurul mediu va fi de două nopţi, o parte din turişti pleacă încă de joi, dar cei mai mulţi vor sta de vineri până duminică seara.

„Preţurile sunt foarte mici, pentru că Programul Litoralul pentru toţi este în desfăşurare. Iar bulgarii au intrat în perioada de sezon intermediar şi au preţuri mai mari”, a precizat oficialul FPTR.

Hotelierii spun, la rândul lor, că locuri libere la mare sau la munte nu se prea mai găsesc, acestea fiind rezervate încă de la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

„Un sejur de trei nopţi la un hotel de patru stele din Sinaia costă 1.200 lei, pentru două persoane, cu mic dejun. La mare, pachetul pentru două nopţi de cazare este 499 lei şi 630 lei, pentru trei nopţi cu mic dejun, tot la patru stele. În Mamaia, de exemplu, pachetul pentru două nopţi de cazare, la trei stele, cu mic dejun şi cina festivă este 399 lei. La mare mai avem ceva locuri, la munte, nu”, a declarat Andreea Achiţei, reprezentant al Voila Hotels, un grup care administrează 11 hoteluri pe Valea Prahovei şi pe litoral.

Potrivit Paravion, cea mai mare agenţie de turism online, cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de Rusalii au fost Atena, Roma, Barcelona, Amsterdam, Praga, românii rezervând pachete de city break către acestea.

Costul mediu pentru un city-break rezervat pentru vacanţa de Rusalii este de 230 euro/persoană, acest pachet având incluse bilete de avion dus-întors şi loc în camera dublă la hotel de trei stele, cu mic dejun, pentru două nopţi.

Pentru un city break de trei nopţi, costul mediu este de 350 de euro/persoană, pentru aceeaşi servicii.

Destinaţii noi care au intrat în atenţia turiştilor sunt Lisabona şi Bruxelles, dar şi Atena, care a intrat relativ recent în căutările turiştilor, existând şi varianta litoralului bulgăresc pentru un weekend prelungit, potrivit Paravion. Cea mai scumpă vacanţă vândută de Rusalii de companie a fost un pachet pentru Barcelona, trei nopţi, bilete de avion şi cazare în camera dublă, cu mic dejun, la hotel de patru stele, la 900 euro/persoană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.