Oprea şi Bereş, campioane europene la dublu rame

0

Delegaţia României a obţinut încă o medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj, după ce Laura Oprea şi Mădălina Bereş au devenit campioane europene la dublu rame.

România a fost urmată de Danemarca şi Marea Britanie.

Sâmbătă, echipajul feminin de 4 rame, format din Beatrice Parfenie, Elena Alina Popa, Cristina Popescu şi Georgiana Părăşcanu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj din Cehia.

Echipajul masculin de patru rame al României, format din Cristian Ivașcu, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, a cucerit medaliile de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Racice (Cehia).

Italia (Marco Di Costanzo, Giovanni Abagnale, Matteo Castaldo, Domenci Montrone) a obținut aurul în 05 min 54 sec 520/1000, tricolorii au terminat pe locul al doilea, cu timpul de 05 min 56 sec 070/1000, devansând Rusia (Aleksandr Stradaev, Daniil Andrienko, Semen Iaganov, Grigori Șciulepov), care s-a clasat pe locul al treilea, în 05 min 56 sec 860/1000.

România a ajuns la un bilanț de trei medalii la Racice, două de aur și una de argint. Aurul a fost cucerit sâmbătă la patru rame feminin (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie și Georgiana Parașcanu) și duminică la dublu rame feminin (Mădălina Bereș și Laura Oprea). Tot duminică, Ionela Lehaci și Gianina Beleagă au ocupat locul 4 în proba de dublu vâsle feminin categoria ușoară.

Canotorii români vor mai evolua duminică în două finale, la 8+1 feminin (14,48) și 8+1 masculin (15,33).

România a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.