Maria Grapini: „La mulți ani, românii mei de pretutindeni!”

0

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni, mesaj pe care îl redăm integral în continuare:

„Ultima duminică a lunii mai marchează pentru noi, cei care iubim România, cei care simțim, gândim, vorbim românește, oriunde ne-am afla în lumea asta mare, o zi de suflet, o zi dedicată tricolorului: Ziua Românilor de Pretutindeni!

Sunt o româncă mândră de țara mea, de istoria mea, de moștenirea strămoșilor noștri, iubesc tradițiile, cultura și frumosul cu care ne-a înzestrat Dumnezeu! Pentru România și români, am inițiat și promovat Legea costumului popular – pentru că merită să știe toți ce port minunat avem, am organizat zeci de acțiuni, la Bruxelles sau Strasbourg, cu români invitați de peste tot, care să arate Europei CINE suntem și CE putem! Parlamentul European a răsunat de muzica noastră, de dansurile noastre populare, de cântecele noastre unice! România are, în PE, un loc special, cu artă tradițională, fotografii și tablouri.

De Ziua Românilor de Pretutindeni, vă rog să fiți convinși că misiunea mea, aici sau acolo, oriunde m-aș afla, vizează un singur scop: obținerea respectului cuvenit nouă, recunoașterea României drept țară puternică, cu oameni demni și serioși, cu drepturi certe, cu locuri de muncă plătite bine, cu siguranță, cu predictibilitate, PRETUTINDENI!

Cred că ceea ce ne lipsește este UNITATEA, cred că trebuie să luptăm, zi de zi, s-o realizăm. Nu suntem cu nimic mai prejos decât titanii Europei, suntem doar  dezbinați și atinși de ură. E timpul să înțelegem cu toții că doar uniți putem obține ceea ce merităm! Sunt sigură că putem trece peste răul făcut, în ultimele decenii, de către mai marii zilei, sunt sigură că înțelegeți cel mai bine, voi, cei care trăiți departe de România, cât de mult contează empatia, bunătatea, forța comună!

La mulți ani, românii mei de pretutindeni! Misiunea mea, pentru voi, continuă!”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.