Premierul scoțian o avertizează pe Theresa May

0

Dacă Partidul Național Scoțian (SNP) obține cele mai multe locuri în parlamentul regional, la alegerile din 8 iunie, premierul britanic Theresa May nu va mai putea refuza organizarea unui nou referendum pentru independența Scoției, a afirmat duminică prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon.

„Dacă SNP câștigă alegerile din 8 iunie în Scoția – și nu consider nimic garantat – atunci cred că poziția premierului este nesustenabilă”, a declarat ea într-un interviu acordat BBC.

May consideră că nu este momentul să se voteze din nou pentru sau contra independenței Scoției, dar SNP susține că un nou referendum va fi posibil după ce se vor cunoaște condițiile retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Reuters reamintește că la ultimele alegeri, în 2015, SNP a câștigat 56 din cele 59 de mandate parlamentare regionale și probabil va obține luna viitoare o nouă victorie clară.

La referendumul pentru independență din 2014, diferența a fost de 10% din voturi în favoarea rămânerii Scoției în Regatul Unit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.