Coreea de Nord lansează o nouă rachetă

0

Coreea de Nord a confirmat că a efectuat „cu succes” un nou tir cu o rachetă balistică, a informat marți agenția oficială KCNA la o zi după ce noul test a suscitat condamnări internaționale, relatează AFP.

„Racheta balistică a zburat spre est unde ziua începea și a atins perfect ținta sa, după ce a parcurs jumătatea din distanța de care este capabilă”, a precizat agenția nord-coreeană.

Coreea de Sud a afirmat luni că această rachetă de tip Scud a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a precizat că a căzut în zona sa economică exclusivă care se întinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de coastele sale.

Președintele american, Donald Trump, a scris luni pe Twitter că Phenianul dă dovadă de „o mare lipsă de respect” față de China, singurul aliat al regimului nord-coreean.

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat că statul nord-coreean a arătat ”o mare lipsă de respect” faţă de China, după ultimulul său test balistic ce a avut loc luni, informează The Independent.

 Preşedintele american a postat acest mesaj pe platforma de socializare Twitter. El a adăugat: „China se străduieşte însă foarte mult”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă către Japonia. Aceasta a atins o altitudine de 120 km şi a zburat pe distanţa de aproximativ 480 km.

Racheta de tip Scud a aterizat în apele zonei economice ale Japoniei, un oficial japonez afirmând că nu au existat informaţii imediate în privinţa unor eventuale daune asupra navelor sau ambarcaţiunilor aflate în zona vizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.