Institutul Cantacuzino a primit finanțare!

0

Institutul ‘Cantacuzino’ a primit finanțare din partea Ministerului Cercetării și Inovării și până la sfârșitul anului susținerea va continua, a anunțat, luni, ministrul Șerban Valeca, cu prilejul ceremoniei oficiale de deschidere a Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – „Perspective interdisciplinare”.

„Aș dori să spun câteva cuvinte despre susținerea pe care ministerul nostru o acordă atât institutelor naționale — și aici mă refer la mult mediatizatul caz Institutul ‘Cantacuzino’: ministerul nostru, prin Programul Nucleu, i-a acordat o tranșă și până la sfârșitul anului susținerea va fi în continuare. Probabil că Ministerul Sănătății va reuși să demareze un program de investiții pentru demararea producției de vaccinuri”, a declarat Valeca, ministru al Cercetării, informează Agerpres.

Rectorul universității, Ioanel Sinescu, a subliniat că instituția de învățământ are o semnificație deosebită pentru istoria și evoluția României.

„Cred cu tărie că în viitor și UB poate să se constituite într-un partener credibil, solid, consistent și coerent pentru programele dumneavoastră de cercetare programele academice, având fără doar și poate în vedere că în momentul de față cercetarea în domeniul științelor bio-medicale, în domeniul științelor vieții este avanpostul cercetării științifice în lumea întreagă”, a afirmat Mircea Dumitru.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a evidențiat importanța cercetării medicale în prezent.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a menționat că recunoașterea sistemului românesc de cercetare și recunoașterea medicinei românești sunt mai pronunțate în afara țării decât în interior.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.