Mini-vacanța de Rusalii aduce ploi și vijelii

0

Vremea se schimbă violent. După ce astăzi soarele a ars cu intensitatea unei zile de iulie, mâine ploile cuprind toate regiunile ţării, cu fulgere şi tunete, şi rafale de vânt.  

 Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua și aspect de vijelie. Astfel de fenomene se vor semnala mai ales după-amiaza și seara, în regiunile vestice, centrale, estice și de sud-est și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

Din punct de vedere termic, vremea va fi deosebit de caldă, local în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest, temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Maximele vor fi cuprinse între 22 grade in estul Transilvanieie și 32 de grade in sudul extrem, in Lunca Dunarii, iar minimele între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea se va menține deosebit de caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Valorile termice vor marca o scădere și în regiunile sudice și sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și sudul țării unde local vor mai fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor mai fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 16 grade.

Valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când vor mai fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului în regiunile sudice și sud-vestice, apoi în cele vestice, centrale și nordice și în zonele de munte.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.