Liberalii laudă vizita lui Iohannis în SUA

Share:

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu spune că vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii ”este un mesaj puternic de apreciere față de România și de diferențiere pozitivă a țării noastre față de celelalte țări din estul Europei, pe care SUA îl transmit fără echivoc”.

”Klaus Iohannis este al treilea șef de stat european primit de președintele Trump la Casa Alba și printre primii din lume. Elementele de forță ale Parteneriatului Strategic pe care îl avem cu SUA au fost cooperarea strategică pe zona de securitate și justiția, regula de drept și combaterea corupției. Mă aștept ca tema justiției să rămână în topul agendei de interes a relației strategice bilaterale”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

În context, el atrage atenția că opțiunile liberalilor din 17 și 18 iunie, de la Congresul și Consiliul Național, vor poziționa PNL în concertul unei dinamici politice interne, care nu poate rămâne izolată față de dinamica relațiilor externe.

”Opțiunile pe care le vom face pe 17 și 18 iunie nu vor fi doar unele legate de persoane, ci și de valorile pe care le îmbrățișăm și le proiectăm în exteriorul partidului. În funcție de aceste alegeri, vom poziționa PNL în concertul unei dinamici politice interne, care nu poate rămâne izolată față de dinamica relațiilor externe. România merge în direcția bună pe relația strategică cu SUA”, a arătat Predoiu.

Președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 4 — 9 iunie o vizită în Statele Unite ale Americii. Pe 9 iunie, șeful statului va avea o întrevedere oficială cu președintele SUA, Donald Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.