Rețeta stimulării circulației sanguină

0

Dacă suferi de circulație sangvină deficitară, poți face activități simple prin care să stimulezi fluxul sanguin în doar câteva minute.

Există mulți factori care stau în spatele circulației sanguine deficitare, printre care se numără: consumul insuficient de apă, colesterolul mărit și lipsa exercițiilor fizice.

Circulația sanguină este foarte importantă, deoarece toate organele din corp primesc oxigenul și substanțele nutritive numai prin sânge. Dacă fluxul de sânge este afectat, apar mai multe probleme de sănătate. De fapt, întregul organism suferă dacă nu ajunge sânge la fiecare țesut și organ.

Deși odată cu înaintarea în vârstă pot apărea probleme circulatorii, dacă renunți la fumat și practici regulat exerciții fizice, poți preveni apariția multor afecțiuni.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îmbunătățești circulația sanguină.

– Corpul are nevoie de mișcare. Practică 10-15 minute de exerciții fizice, precum săriturile. Acestea ajută la stimularea circulației sângelui în întregul organism și tu te vei simți mult mai bine.

– Așază-te pe podea și ridică-ți corpul. Numai degetele de la picioare și de la mâini trebuie să atingă podeaua, iar întregul corp, inclusiv călcâiele, trebuie ridicate. Stai în această poziție câteva secunde și apoi ridică-te. Repetă exercițiul de 10 ori. Circulația sangvină se va îmbunătăți.

– Ridică mâinile deasupra capului. Acum, formează un cerc cu ele. Prima dată în sensul acelor de ceasornic și apoi invers. Repetă de 10 ori.

– Stai în poziție verticală, întoarce capul spre stânga și ține-l așa câteva secunde. Apoi, întoarce-l spre dreapta. Repetă de 10 ori acest exercițiu.

– Mergi la plimbare prin parc. Este una dintre cele mai bune modalități de stimulare a circulației sângelui. În plus, este solicitată masa musculară.

– Așază-te pe un scaun și ridică-ți piciorul. Începe cu dreptul, pe care-l întorci mai întâi în sensul acelor de ceasornic și apoi invers. La fel faci și cu piciorul stâng. Repetă de 10 ori cu fiecare picior.

– Mergi la înot. Înotul este foarte bun pentru stimularea circulației sangvine. În plus, acest sport nu pune presiune asupra articulațiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.