Atac terorist în Filipine. Zeci de morți și răniți!

Focuri de armă şi explozii au putut fi auzite la Resorts World Manila, în Filipine, relatează CNN Philippines. Din primele infrmaţii, se pare că sunt numeroase victime.

Cel puţin 34 de cadavre au fost găsite într-un hotel – cazinou din Manila, majoritatea deceselor părând a fi provocate de intoxicarea cu fum, după ce, joi dimineaţă, un bărbat înarmat a intrat, a tras focuri de armă în televizoare şi a dat foc meselor de joc, transmite BBC, citând presa locală.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite în atac, potrivit presei filipineze. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

„Complexul World Manila este izolat de forţele de ordine după semnalarea unui atac armat”, au transmis autorităţile filipineze.

Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, care a transmis că autorii sunt „soldaţi al Califatului”. „Un combatant filipinez afirmă că membri ai Califatului sunt responsabili de atacul din complexul World Manila”, a transmis prin Twitter Rita Katz, directorul Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Mai mulţi barbaţi înarmaţi au deschis focul asupra tuturor celor care se aflau in acele momente într-un hotel din Resorts World Manila. In urma atacului, zeci de persoane au fost transportate la spitale pentru a primi ingrijiri medicale. Echipaje de poliţie, pompieri şi de tip SWAT au fost observate în zonă vineri, către ora locală 1.30 (joi, 20.30, ora României), scrie news.ro.

Resorts World Manila (RWM) este un complex hotelier la Newport, cu numeroase hoteluri, restaurante şi baruri.

Atacatorii au instaurat panica printre turisti chiar in mijlocul noptii.

Organizaţia Statul islamic a revendicat un atentatul.

Un jurnalist filipinez, James Agustin, aflat la fata locului, a intrebat persoanele salvate din hotel despre modul in care s-a produs atacul: „Am auzit impuscaturi la cel de-al doilea etaj”, sustine unul dintre martorii chestionati de Agustin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.