Prețurile producției industriale au scăzut în România

Share:

Prețurile producției industriale au crescut în aprilie cu 4,3% în zona euro și cu 4,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În aprilie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE, cu excepția Luxemburgului (minus 2,7%). Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Belgia (12,8%), Olanda (8,7%) și Marea Britanie (8,1%).

În România, prețurile producției industriale au urcat în ritm anual cu 3% în aprilie, după un avans de 3,2% în martie.

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au rămas stabile în UE și în zona euro, în aprilie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai importante creșteri ale prețurilor producției industriale au fost raportate în Bulgaria (1,3%), Grecia (0,6%) Letonia și Marea Britanie (ambele cu 0,5%), iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 0,9%), Suedia (minus 0,7%), Franța și Slovacia (ambele cu minus 0,6%).

În România, prețurile producției industriale au scăzut în ritm lunar cu 0,3% în aprilie, după un avans de 0,2% în martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.